Füstölt pisztráng pástétom Ágnes módra |
Azt hiszem az egyik legfenségesebb csemege, akár reggelire, vacsorára vagy vendégváró előételnek. Az alapját 2-3 db lillafüredi füstölt pisztráng adja, amit 12 féle fűszerből készült páclében pácolnak és hideg füstön, bükkfahasábon, fűrészporon aranysárgára füstölnek. Éppen ezért nem nagyon igényel fűszerezést, kész harmonikus ízű. A pástétomhoz a gerincről villával lefejtjük a húst, hozzáadunk 2 darab főtt apróra vágott kemény tojást, egy teáskanál mustárt és egy evőkanál házi sertészsírt, majd összekeverjük, pépesítjük. Aki ódzkodik a zsírtól, helyettesítheti vajjal is, de higgyék el lágy házi zsírral az igazi. Frissen pirított kenyér illik hozzá, és könnyű félszáraz, száraz fehérbort kínálok mellé.
|
< Előző |
---|