800x6001024x768
AKTUALITÁSOK PDF Nyomtatás E-mail

 

Frissítettük honlapunkat, új képeket, információkat tettünk fel.  

(2017. szept. 30.)

 A Pisztrángtelep megközelíthető Lillafüredről az Ómassa felé vezető úton.         

Telefon: 06-46-370-922

 

E-mail cím: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.

 

               IX. Pisztráng Ötös Napok                                      2017. október 04-08.

 

Mottó:

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy csak átlagos ételeket egyél!”

 Program: 

 

 2017. okt. 04. szerda: Tavi látványhalászat, dobóhálóval (11h-kor)


Egész nap halsütés (arany pisztráng fokhagymás bundában, nyolcfűszeres

sült pisztráng, füstölt pisztráng)                                

Napi ajánlat:  Tárkonyos halleves, füstölt pisztráng kockákkal.

Egy kis kultúra: Halak, horgászat-halászat képeslapokon.

 

2017. okt. 05. csütörtök: "Grill csütörtök"

Napi ajánlat:  Különlegesen pácolt pisztráng grillezése.

                      + pisztráng filé vegyes erdei gombával parázsban sütve.

Egy kis kultúra: Magyarország védett halai tusrajzokon kiállítása        

 


2017 okt. 06. péntek: Kemencében sült pisztráng

ételek és füstölt pisztrángos saláták napja


Napi ajánlat:  Cseréptálban sült pisztrángfilé vegyes zöldkörettel, 

+ füstölt sajttal töltött pisztrángfilé szárzellerrel, fűszeres

 sütőtökkel cseréptálban sütve

                     +  Halsaláták (füstölt pisztrángos majonézes-kukoricás, mediterrán füstölt pisztrángos és narancsos füstölt pisztrángos saláta.)

                     +  2017-ben az  OMÉK Halászati Késztermék Díjas füstölt pisztrángos pástétomok

 

 

2017. okt. 07. szombat: 11 h-kor 12 h-kor telepbemutatása

Napi ajánlat: Fűszeres pisztrángfilé lecsós laskatésztával

                       Halászlé, ahogy én készítem.

Egy kis kultúra: Saját kiadású pisztrángos bélyegek, képeslap alkalmi bélyegzéssel. 

 

2017. okt. 08. vasárnap: Gyermekeknek halsimogató, tavak,

                               patakok élővilágának bemutatása.       

Napi ajánlat: pisztrángos íz kavalkád tál (újdonságokkal, meglepetésekkel).

 

Szombat – vasárnap délután a Szőnyi-Sándor duó kellemes zenével is szórakoztatja a telepre látogatókat.

 

       

   

 ERDEI HALSÜTÖDE

SZEZONVÉGI NYITVA TARTÁSA:

 

OKTÓBER 4-8  nyitva 11-17 ÓRÁIG

OKTÓBER 9-13: ZÁRVA

OKTÓBER 14-15 nyitva

OKTÓBER 16-19 ZÁRVA

OKTÓBER 20-23 nyitva

OKTÓBER 24-től ZÁRVA


              AZ ERDEI HALSÜTÖDE ÉS A

                         PISZTRÁNGTELEP

 A NYÁRI NYITVA TARTÁS SZERINT ÜZEMEL.

 

             

 

          


           A 77. ORSZÁGOS MEZŐGAZDASÁGI ÉS

       ÉLELMISZERIPARI KIÁLLÍTÁSON, 2015-ben

                                           A LILLAFÜREDI

             BORSOS FÜSTÖLT PISZTRÁNGFILÉ

                      A HALÁSZATI KÉSZTERMÉK DÍJ

                        I. HELYEZETTJE LETT.             

 

 Sample Image Sample Image

 

 

          

 Sample Image  Sample Image

 

 

A BOCUSE D'OR DÖNTŐJÉRE KÉSZÜLŐ MAGYAR

CSAPAT, MIUTÁN KIVÁLÓ MINŐSÉGŰNEK

TALÁLTA A LILLAFÜREDI PISZTRÁNGTELEPRŐL

SZÁRMAZÓ SEBES PISZTRÁNGOT, FELKÉSZÜLÉSRE

EZT HASZNÁLTA.

 

 
 

 Sample Image            

 Fotó: Polyák Attila

 

  

 

 

Sample Image

PIAZZA GABRIELLA - HOITSY GYÖRGY:

Rákok, kagylók, csigák, tintahalak

A könyv bevezetője számos érdekes és hasznos ismeretet, valamint pótolhatatlan gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk benne - a tenger gyümölcseinek dicséretéről, - a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról, - az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, - a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról, - a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva), - a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről, - valamint a borválasztás szempontjairól. A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 69 ételrecept társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak. 

 

 

Átadták a Szép Magyar Könyv 2013. verseny díjait, 2014. június 12-én: Az ismeretterjesztő kiadványok mezőnyében Oklevél járt Piazza Gabriella és Hoitsy György Rákok, kagylók, csigák, tintahalak (Corvina) című művéért."

 Sample Image

 

 

 

 

 

 A LILLAFÜREDI FÜSTÖLT PISZTRÁNG                                 

 A 75. ORSZÁGOS MEZŐGAZDASÁGI ÉS

    ÉLELMISZERIPARI KIÁLLÍTÁSON 

         A HALÁSZATI KÉSZTERMÉK 

              I. HELYEZETTJE LETT.                    

   Active Image  Active Image

Active Image  Active Image

           Az oklevelet Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter,  

                  a díjat Orbán Viktor miniszterelnök adta át.      

                   

      Az oldal alján a telep életéből láthatók aktuális képek.

       

               

 
< Előző   Következő >